Zadelpijn

Niets is vervelender dan zadelpijn tijdens of na het fietsen.
Een zadel is het belangrijkste raakvlak op de fiets.
Een fietszadel moet dus als gegoten zitten. Is een zadel te smal, dan ontstaat er druk op plaatsen waar dat zeer ongewenst is en dit op den duur zelfs blessures op kan leveren.
De afstand van de zitbotjes  is bij ieder mens verschillend.
Hierdoor is een zadel uit de fabriek niet voor iedereen geschikt.
Hiervoor heeft SQ-lab  sinds 2002 al een meetsysteem om de afstand van de zitbotjes te meten en zo de optimale zadelbreedte vast te stellen.

SQ-lab fietszadels
De SQ-lab zadels zijn er voor iedere discipline.
Zo zijn er 6 soorten zadels te verkrijgen, welke bijna allemaal in 5 verschillende breedtematen beschikbaar zijn. Zo zijn er speciale zadels voor o.a. MTB, racefiets, triathlon, trekking, city en elektrische fiets.
De SQ-lab zadels onderscheiden zich door de speciale constructie wat het kantelen van het bekken mogelijk maakt. Zo word de kantelbeweging gewaarborgd, net als wanneer we lopen. Voordeel: U word minder snel moe en de kans op klachten in uw onderrug worden verkleind. 

SQ-lab zadelmeting. Deze zadelmeting kunt u uitlaten voeren bij ons in de winkel.
U neemt plaats op een speciale zitting waarbij u een paar afdrukken achterlaat op het meetpapier. Hiermee word de breedte van de zitbotjes bepaald.
In een speciaal daarvoor ontwikkeld computerprogramma voeren we de breedte inclusief jouw antwoorden op korte vragen in.
En hieruit volgt een advies welk type zadel voor jou het meest geschikt is.
De zadelmeting is gratis bij aankoop van een SQ-lab zadel.
Bovendien kun je het zadel maar liefst 14 dagen uitproberen.
Ben je niet tevreden met het zadel en zijn de klachten niet verholpen ?
Dan ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.
Een afspraak maken is niet nodig, maar wel gewenst, ook adviseren we je om je fiets mee te nemen, zodat we het zadel direct na de meting voor je kunnen monteren.

OPENINGS­TIJDEN