Bikefitting

Heb je last van pijnlijke knieën of schouders.
Waarschijnlijk zoek je de oorzaak dan niet zo snel bij je fiets.
Toch kunnen allerlei vervelende pijnklachten ontstaan door een verkeerde fietshouding.
Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen.
De technische aspecten en de geometrie ( afmeting van het frame ) zijn zeer belangrijk.  Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie.  Een stuur dat te hoog of te laag staat, kan al blessures op leveren. Fiets je regelmatig en lange afstanden dan raden wij een fietsmeting aan.  

Maak een afspraak

OPENINGS­TIJDEN

Om je zo goed mogelijk te adviseren en een fiets op jouw lichaam aan te passen, maken wij gebruik van het innovatieve meetsysteem Bikefitting.com
Dit systeem is het resultaat van een samenwerking tussen fysiotherapeuten, orthopeden, ingenieurs, tweewieler- specialisten, wielrenners en fietsers.

Op onderstaande punten word u lichaam gemeten.

  • lichaamslengte
  • torso lengte
  • binnenbeenlengte
  • armlengte rechts
  • armlengte links
  • schouder breedte
  • voetlengte rechts
  • voetlengte links

Tijdens de fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren  waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen.
Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Bikefitting programma.
Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling.
Want niet alleen de maat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel en de afstand tussen zadel en stuur.
Kortom voor een goed afgestelde race-, atb- of elektrische fiets is een goede meting onmisbaar.

De meting is gratis voor iedereen die nieuwe fiets bij ons koopt.
Ook kunt u zich bij ons laten meten als u geen nieuwe fiets bij ons heeft gekocht. Voor de meeting samen met het afstellen van de fiets vragen wij € 35,00 exclusief eventueel te vervangen materialen zoals bv een andere stuurpen.
Dus mocht je het gevoel hebben dat je niet goed op je fiets zit?
Of ervaar je pijnklachten tijdens of na het fietsen?
Kom dan gerust even langs voor een fietsmeting.
Dan helpen wij jouw klachten te verminderen.

De afstelling van de fiets

Het stuurniveau wordt uitgedrukt in verhouding tot het zadel. Hierin hebben we drie hoofdrugposities comfortabel, matig en sportief. In werkelijkheid zijn er nog steeds veel posities daartussenin. De drie zitplaatsen zijn altijd gerelateerd aan de geselecteerde fietscategorie.

De zadelhoogte wordt altijd als eerste punt ingesteld. Het wordt gemeten vanaf het midden van de krukasbout tot aan de bovenrand van het zadel.

De zadelpositie is cruciaal voor het goede gevoel tijdens het trappen en de krachtoverbrenging. Het wordt gemeten verticaal via de trapas naar de neus van het zadel. De zadel stand bepaalt de hoek tussen de kracht die op het pedaal werkt en de crankarm van het pedaal.

De afstand tussen het zadel en het stuur is afhankelijk van de lengte van het bovenlichaam en de houding. Het wordt gemeten vanaf de neus van het zadel tot de positie van het stuur. Deze afstand bepaalt aak de grote van het frame.